Tracking med Google

Din Spreadshop giver dig muligheden for at analysere dine kunders adfærd og på den baggrund at optimere din shop. Undersøg f.eks., hvor mange af dine kunder der starter en bestillingsproces, og hvor mange der rent faktisk afslutter den, altså hvor god din konverteringsrate er.

Hvis du allerede bruger Google Analytics, så er det superlet at forbinde det med din Spreadshop. Vi stiller en grænseflade til rådighed for dig i partnerområdet.

Aktiver Google-Tracking

Aktiver Google Analytics i dine shopindstillinger under Marketing > Webanalyse, og indtast dit tracking-ID. Når du har godkendt ændringen, er din Google-Tracking aktiv. Der går ca. 24 timer, før du kan se de første genererede data på din Analytics-konto.

Hvilken Analytics Property passer til min shop?

I oktober 2020 forkælede Google deres Analytics tool med en stor opdatering. Og siden da har der eksisteret to Property-versioner: Den nye Google Analytics 4 Property og den etablerede Property-version, som nu hedder Universal Analytics.

Dine kunders adfærd kan kun trackes med Universal Analytics-Property. Denne tracking aktiverer du som ovenfor beskrevet via vores shopgrænseflade. Se her, hvordan du indstiller Property hos Google.

Med den nyere Analytics 4-Property kan du analysere dine brugeres adfærd på dit eget website - altså uden for din shop.

Bemærk venligst: Analytics 4-Property tracker kun dit domæne. Din shop på dette domæne forbliver skjult for Analytics 4-Property. Tracking for din shop skal altid indstilles via Universal Analytics-Property i dine shopindstillinger. En opgradering til Analytics 4-Property giver kun mening for de shopindehavere, hvis shop ligger på eget domæne, og som ønsker at have to properties. Se her, hvordan opgraderingen fungerer hos Google.

Kan jeg selv tilpasse Tracking?

Google Analytics er et professionelt Tracking-& Analyse-værktøj. Vi stiller grænsefladen til rådighed og yder kun support til præcis denne grænseflade og den dermed forbundne shopintegration. Vi kan desværre ikke svare på yderligere spørgsmål vedrørende tracking eller dermed forbundne options. Læs mere om installationen her.