Spreadshop voor Facebook verifiëren

Je moet je shop in de Facebook Business Manager verifiëren om je shopproducten ook via Facebook en Instagram op de markt te brengen. We laten je hier zien hoe dat voor je standalone-shop of je in een website geïntegreerde shop werkt.

Standalone-shop verifiëren

Open in de Facebook Business Manager de instellingen, klik op ‘Brand Safety’, ‘Domains’ en ‘Toevoegen’ om je Shop-URL in te vullen. De shop-URL voor je standalone-shop is:

SHOPNAME.myspreadshop.nl

Vervolgens start je de verificatie op: Selecteer in de Facebook Business Manager de methode ‘Voeg een meta-tag aan je HTML-broncode toe’, kopieer de alfa-numerieke code na ‘content’.

Ga vervolgens in je shop-instellingen > Marketing > Facebook & Instagram en voeg de code in het veld meta-tag in. Klaar. Let op: Het kan wel 72 uur duren tot de wijzigingen zichtbaar zijn.

Een geïntegreerde shop verifiëren

Als je je shop in een andere website hebt geïntegreerd, kopieer je de URL van de startpagina van je shop van de betreffende website. De shop-URL voor je geïntegreerde shop moet er als volgt uitzien:

UWDOMEIN.nl/shop

Nu begint de verificatie van je shop: selecteer de optie ‘Voeg een meta-tag toe aan je HTML-broncode’ en volg de gedetailleerde aanwijzingen direct op de pagina van de Facebook Business Manager. Voeg ook de meta-tag-code in de header van je website in en publiceer de wijziging. Let wel: het kan wel 72 uur duren totdat Facebook de verificatie heeft afgesloten.

Waarom moet dat allemaal worden gedaan?

Als je je shop in de Facebook Business Manager hebt geverifieerd, staan nog meer features ter beschikking waarmee je het inkopen in je shop kunt optimaliseren. Hiertoe behoort het eenvoudig, snel en comfortabel adverteren en verkopen van je shopproducten met behulp van de Produkt-Feeds direct in je Facebook- en Instagram-accounts of de tracking van het gebruiksgedrag in je shop om het conversiepercentage te verhogen.