Product-feed bij Facebook uploaden

Met je product-feed kun je heel eenvoudig de producten uit je shop via Facebook op de markt brengen. Voordat je je product-feed uploadt, moet je je Spreadshop voor Facebook verifiëren.

Je uploadt je product-feed in de Bedrijfsmanager van Facebook Business. Hiervoor maak je onder ‘catalogi’ eerst een nieuwe catalogus aan. Je catalogus wordt vervolgens met de gegevens uit de shop – dus met je product-feed – gevuld.

Hoe voeg ik een catalogus bij Facebook toe?

Het toevoegen van een catalogus in de bedrijfsmanager van Facebook Business duurt slechts een minuutje.

1. Selecteer eerst de catalogussoort ‘e-commerce’.
  2. Onder ‘Instellingen configureren’ klik je op de optie ‘Productinformatie uploaden’.
  3. Selecteer een geverifieerde shop als ‘Catalogus-eigenaar’, geef je catalogus een naam en klik vervolgens op ‘Maken’.

Nu kun je je ‘Catalogus bekijken’. Deze is nog leeg – vul hem nu met je product-feed.

Hoe upload ik mijn product-feed in de catalogus?

Het duurt slechts enkele minuten om je product-feed in de bedrijfsmanager van Facebook Business te uploaden.

1. Klik in het menu onder ‘Catalogus’ op ‘Gegevensbronnen’.
  2. Selecteer de ‘Datafeed’ om artikelen toe te voegen en klik op ‘Volgende’.
  3. In de bulk-upload selecteer je ‘Geplande feed’ als upload-optie.
  4. Nadat je op ‘volgende’ hebt geklikt, voer je je feed-URL met copy & paste in. Je hoeft hier geen aanmeldgegevens in te vullen.
  5. In het tijdschema voor het actualiseren bepaal je hoe vaak Facebook je product-feed opnieuw moet laden. Je kunt het best de optie ‘Automatische updates toevoegen’ selecteren.
  6. Geef je gegevensbron een naam, kies de standaard valuta van je product-feed en klik vervolgens op ‘uploaden’. Klaar.

Waar vind ik mijn feed-URL?

Je feed-URL vind je in de shop-admin onder Shop bewerken > Marketing > Facebook & Instagram > Facebook Business Manager.