Standaard verzendmethode voor Google product-feed vastleggen

Met een product-feed verkoop je snel en eenvoudig je shop-producten automatisch ook op andere platformen dan je eigen spreadshop. Je moet in Google Merchant Center je standaard verzendmethode vastleggen zodat je producten ook gratis in de Google zoekresultaten verschijnen of zodat je Google Ads kunt integreren. Hoe dat gaat, laten we je in dit artikel zien.

Standaard verzending aanmaken – zo werkt het

Als dit nog niet is gebeurd, maak dan eerst je product-feed voor het Google Merchant Center aan. Hoe dat gaat, laten we je hier zien. Om vervolgens je verzendmethode vast te leggen, moet je eerst een verzendservice aanmaken:

• klik in je Merchant Center-account op het tool-symbool, selecteer de optie ‘Verzenden & retourneren’ en open de tab ‘Verzendservices”.
  • Klik op het plusteken en vul de gegevens in net zoals in je shop. De informatie over onze leveringstijden en de van de waarde van de goederen afhankelijke verzendkosten vind je hier.
  • Tip: voeg meer verzendlanden met dezelfde valuta toe om nog meer klanten te bereiken. Klaar

Na het opslaan is je standaard verzendmethode voor de Google product-feed geactiveerd en hoef je verder niets meer te doen. Meer informatie over de verzendinstellingen bij Google vind je hier.