Laste opp produktfeed hos Facebook

Med en produktfeed kan du enkelt markedsføre butikkproduktene dine på Facebook. Før du laster opp produktfeeden, bør du verifisere Spreadshopen din for Facebook.

Produktfeeden laster du opp i Commerce Manager på Facebook Business. Først oppretter du en ny katalog under «Kataloger». Deretter fylles katalogen med data fra butikken – altså produktfeeden din.

Hvordan legger jeg til en katalog på Facebook?

Det tar bare ett minutt å legge til en katalog i Commerce Manager på Facebook Business.

1. Velg først katalogtypen «Netthandel».
  2. Under «Konfigurer innstillinger» klikker du på alternativet «Last opp produktinformasjon».
  3. Velg den verifiserte butikken som «Katalogeier», gi katalogen et navn og klikk på «Opprett».

Nå kan du klikke på «Vis katalog». Den er fortsatt tom – på tide å fylle den opp med produktfeeden din.

Hvordan laster jeg opp produktfeeden i katalogen?

Også opplastingen av produktfeeden i Commerce Manager på Facebook Business er gjort på noen minutter.

1. Under «Katalog» i menyen klikker du på «Datakilder».
  2. Velg «Datafeed» for å legge til artikler og klikk på «Fortsett».
  3. I samleopplastingen velger du «Planlagt feed» som alternativ for opplastingen.
  4. Etter et klikk på «Fortsett» angir du feed-URL-en ved å kopiere og lime inn. Du trenger ikke å oppgi innloggingsopplysninger her.
  5. I oppdateringstidsplanen fastlegger du hvor ofte Facebook skal laste inn produktfeeden på nytt. Vi anbefaler alternativet «Legg til oppdateringer automatisk».
  6. Oppgi et navn for datakilden, velg standardvalutaen for produktfeeden og klikk på «Last opp». Ferdig!

Hvor finner jeg feed-URL-en min?

Feed-URL-en finner du i butikkadministrasjonen under Rediger butikk > Markedsføring > Facebook & Instagram > Facebook Business Manager.