Fastlegg standard-fraktmetoden for Googles produktfeed

Med en produktfeed kan du raskt og enkelt selge butikkproduktene dine automatisert, også på andre plattformer enn din egen Spreadshop. For at produktene dine også skal dukke opp gratis i søkeresultatene hos Google, eller hvis du annonsere med Google Ads, må du legge inn en standard-fraktmetode i Google Merchant Center. I denne artikkelen får du vite hvordan du gjør det.

Slik fastlegger du standardfrakt

Hvis du ennå ikke har gjort det, må du innrette produktfeeden din for Google Merchant Center. Her ser du hvordan det gjøres. For å legge inn en fraktmetode, må du først opprette en frakttjeneste:

• I Merchant Center-kontoen din klikker du på verktøysymbolet, velger alternativet «Frakt og retur» og åpner fanen «Frakttjenester».
  • Klikk på plusstegnet og fyll ut opplysningene du allerede kjenner fra butikken din. Her finner du informasjon om leveringstider og fraktutgiftene, som avhenger av vareverdien.
  • Tips: Legg til flere salgsland med samme valuta for å nå ut til enda flere kjøpere. Ferdig

Når du har lagret endringene, er standard-fraktmetoden aktivert for Googles produktfeed, og du trenger ikke foreta deg noe mer. Mer informasjon om fraktinnstillinger hos Google finner du her.