Verifiera Spreadshop för Facebook

Om du även vill sälja dina butiksprodukter via Facebook och Instagram måste du verifiera din butik i Facebook Business Manager. Här visar vi hur det fungerar för din fristående butik eller din butik som är integrerad på en webbplats.

Verifiera fristående butik

Öppna inställningarna i Facebook Business Manager, klicka på ”Varumärkessäkerhet”, ”Domäner” och ”Lägg till” för att ange din butiks webbadress. Webbadressen för din fristående butik lyder:

SHOPNAME.myspreadshop.se

Därefter startar du den faktiska verifieringen. Välj metoden ”Lägg till en metatagg i din HTML-källkod” i Facebook Business Manager och kopiera den alfanumeriska koden efter ”content”.

Gå därefter till dina butiksinställningar > Marknadsföring > Facebook och Instagram och infoga koden i fritextfältet för metataggar. Färdig. Observera: Det kan dröja upp till 72 timmar innan ändringarna blir aktiva.

Verifiera en integrerad butik

Om du har integrerat din butik på en annan webbplats, kopierar du webbadressen från din butiks startsida på den aktuella webbplatsen. Butikens webbadress för din integrerade butik bör se ut enligt följande:

DINDOMAN.se/shop

Nu börjar den faktiska verifieringen av din butik: Välj alternativet ”Lägg till en metatagg i din HTML-källkod” och följ de detaljerade anvisningarna direkt på Facebook Business Managers sida. Infoga även metataggkoden i din webbplats sidhuvud och publicera ändringen. Observera: Det kan dröja upp till 72 timmar innan Facebook har genomfört verifieringen.

Varför allt detta?

När du väl har verifierat din Spreadshop i Facebook Business Manager har du tillgång till ytterligare funktioner som du kan använda för att optimera shoppingen i din butik. Dit hör enkel, snabb och bekväm marknadsföring och försäljning av dina butiksprodukter med hjälp av produktflödet direkt i ditt Facebook- och Instagram-konto eller spårning av användarbeteendet i din butik för att höja konverteringsgraden.