Välja standardfraktmetod för Googles produktflöde

Med ett produktflöde säljer du snabbt och enkelt dina butiksprodukter automatiserat även på andra plattformar utanför din Spreadshop. Du måste spara din standardfraktmetod i Google Merchant Center för att dina produkter ska visas som gratis poster i Googles sökresultat eller för att du ska kunna använda Google Ads. Hur det går till visar vi i denna artikel.

Så här ställer du in standardfrakt

Om du inte har gjort det ännu skapar du först ditt produktflöde för Google Merchant Center. Hur det går till visar vi här. För att därefter spara din fraktmetod måste du först skapa en frakttjänst:

• Klicka på verktygsikonen i ditt Merchant Center-konto, välj alternativet ”Frakt och returer” och öppna fliken ”Frakttjänster”.
  • Klicka på plusknappen och komplettera med uppgifterna från din butik. Informationen om våra leveranstider och fraktkostnaderna som beror på varuvärdet finns här.
  • Tips: Lägg till ytterligare leveransländer med samma valuta för att nå fler köpare. Klar

Efter att ha sparat är din standardfraktmetod för Googles produktflöde aktiverad och du behöver inte göra något mer. Mer information om fraktinställningarna på Google hittar du här.