Skapa produktflöde för Instagram-butik

Marknadsför dina butiksprodukter även på Instagram med några få klick. Allt du behöver är ditt produktflöde och – eftersom Instagram tillhör Facebook – tillgång till Facebook Business Manager som du kan registrera dig för här. Dessutom bör du verifiera din Spreadshop för Facebook innan du laddar upp produktflödet.

Koppla Instagram till Facebook

Koppla först ditt Instagram-konto till din Facebook Business Manager. Hur du gör det beskrivs här.

Kopiera produktflöde

Vad ett produktflöde är och hur det fungerar förklarar vi här. Du hittar det i dina butiksinställningar under Marknadsföring > Facebook > Instagram > Facebook Business Manager längst ned på sidan.

Kopiera standardlänken om du har integrerat din butik på din webbplats enligt våra rekommendationer eller driver den som fristående butik. Om du har integrerat din butik via pushState tillhandahåller vi också en länk för detta.

Skapa katalog och ladda upp produktflöde

Gå tillbaka till Facebook Business Manager, öppna Commerce Manager och lägg därefter till en ny katalog. Hur det fungerar i detalj beskrivs här.

Nu behöver du bara lägga till produktflödet från din butik i katalogen som skapats. Det gör du även i Commerce Manager och detta beskrivs detaljerat här.

Därefter fastställer du tidsplanen för uppdateringar och standardvalutan för katalogen och laddar upp produktflödet. Färdig.